X

Workshops

Workshops Leefplezier en Werkplezier voor professionals in Zorg- en Welzijnsorganisaties.

 

Alice: “Ik wil de kwaliteit van leven van onze cliënten centraal stellen in mijn werk. Hoe breng ik dat in praktijk?

 

  • Wil je weten hoe je Leefplezier van cliënten kunt verhogen?
  • Ben je benieuwd hoe de visie en handvatten van Leefplezier je hierbij kunnen helpen; wil je leren anders kijken, anders denken, anders doen?
  • Wil je samen met collega’s werken aan Leefplezier voor anderen en daardoor zelf meer werkplezier ervaren?

 Dan zijn deze Workshops Leefplezier in praktijk brengen iets voor jou.

Waarom deze workshops?

De cliënt centraal stellen. Iedereen wil dat wel, maar hoe breng je dat in praktijk? Het Zorgleefplan is vaak een eerste stap. Dan begint het pas. De kunst is erachter te komen wat voor de cliënt het leven echt de moeite waard maakt. Zeker als die cliënt niet helemaal zelf kan bepalen hoe de dag in te vullen. Denken over Leefplezier in plaats van denken over zorg, maakt dat je anders kijkt, denkt en doet. Naar de cliënt, jezelf en collega’s.

 

De praktische materialen in deze workshop helpen je Leefplezier in praktijk te brengen. Naast Leefplezier voor de cliënt geeft het werkplezier voor jou en je collega’s.

 

Voor wie is deze workshopserie?

Voor iedere professional in zorg en welzijn die concrete handvatten zoekt om de kwaliteit van leven van cliënten te verbeteren en zelf meer plezier in het werk te krijgen.

 

Wat houden de workshops in?

Tijdens de workshop Leefplezier en Werkplezier komt het volgende aan de orde:

  • Leefplezier verkennen: wat is Leefplezier en hoe zorg je er voor, de essentie van eigen regie, het aanboren van krachtbronnen;
  • Het Leefplezier gedachtegoed: van zorgen voor naar zorgen dat: anders kijken, anders denken, anders doen. Met aandacht voor leerplezier, persoonsgerichte zorg, werken met de Leefplezierboom en het Doeplan;
  • Werkplezier: wat is werkplezier en hoe zorg je ervoor, bevorderen van teamwerk, samenwerken met het netwerk van de cliënt.

 

Hoe werken we?

We leggen een theoretische basis en die pas je toe in je eigen werksituatie. Je levert je eigen praktijkvoorbeelden en thema’s aan en leert zo te kijken, denken en doen dat je bijdraagt aan Leefplezier en werkplezier.

 

Wat heb je er aan?

Wie aan deze workshops meedoet weet hoe je kunt kijken, denken en doen, zodat cliënten meer Leefplezier ervaren. Je krijgt daardoor zelf ook meer werkplezier.

 

Investering voor de bijeenkomsten.

3 dagdelen van 3 uur a € 112,50,- per deelnemer per dagdeel.

Aantal deelnemers: 8-12, in company.

Open inschrijving: let op de website, of stuur een mail naar klipperjansje@gmail.com om bericht te ontvangen zodra er een datum voor open inschrijving bekend is.

 

Interesse? Bel of mail voor een vrijblijvende offerte.

Diesje Zwart

T: 06-53961745

E: klipperjansje@gmail.com