X

Hartenroos van Leefplezier

Leer de ander kennen. Door er samen over te praten kom je er achter wie iemand is en wat iemands voorkeuren zijn. Zeven levensgebieden zijn daarbij essentieel. De Hartenroos wijst je de weg bij het in gesprek gaan over wat iemand Leefplezier geeft. Het helpt je er achter te komen wat voor iemand belangrijk is, wat er voor zorgt dat iemand zich prettig voelt, het naar de zin heeft. De Hartenroos van Leefplezier is als het ware een plattegrond van het dagelijks leven en helpt je bij je gesprekken om de ander te leren kennen, weten wat voor hem of haar belangrijk is.  

Hieronder zijn bij ieder levensgebied aandachtspunten benoemd die de blik richten op de onderwerpen die voor de meeste mensen belangrijk zijn. De aandachtspunten zijn als een gids die ons leidt door de wereld van iemands Leefplezier en deuren opent naar diens kwaliteit van leven.

Omdat de levensgeschiedenis belangrijk is voor het begrijpen hoe iemand is geworden tot wie hij of zij nu is, vind je voor het gesprek over de jeugdjaren en de volwassenheid ook een aantal handreikingen.